Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

Corfu Channel και Διαπλοκή;....

Ρε Ζηνιάτη ,τι του κάνατε του ανθρώπου και εξανίσταται έτσι;Mπάς και έχει δίκιο;....

Ε-mail : AΠΟ : ΖΩΧΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Υποψήφιος Δήμαρχος Κερκυραίων)
¨...Την Παρασκευή 25/6/2010 στο Corfu Channel και στη βραδινή εκπομπή «Λόγος-Αντίλογος» συζητιόνταν αυτοδιοικητικά θέματα με επίκεντρο τον ένα Καλλικράτειο Δήμο για Κέρκυρα-Διαπόντια.

Επειδή η συζήτηση με τον καλεσμένο, σεβαστό Δήμαρχο κ. Τρυβιζά, καθοδηγούταν στο να «τεκμηριωθεί» η απόλυτα συντηρητική-αντικερκυραϊκή αντίληψη πως δε θα λυθούν τα μεγάλα προβλήματα στα Νησιά μας εξ αιτίας του ενός Δήμου (ενώ οι πολλοί δήμοι θα μπο-ρούσαν), θεώρησα σωστό (και.. τόλμησα παρά το μόνιμο… αποκλεισμό μου) να παρέμβω τηλεφωνικά για να καταθέσω το αντίθετο, δηλαδή ότι η εγγύηση για λύση των προβλημάτων είναι ο ένας Δήμος, όπως ένθερμα πρότεινα μέχρι την ψήφιση του νόμου και γι αυτό δήλωσα ως υποψήφιος Δήμαρχος στις επικείμενες εκλογές.

Ο Συντονιστής της εκπομπής κ. Σ. Ζηνιάτης όμως διέπραξε απρέπεια: Την παρατήρησή μου για μόνιμο αποκλεισμό από το Κερκυραϊκό Κανάλι (φέρεται και ως μέτοχος), τη γενίκευσε ότι ο Ζωχιός καταγγέλλει συνομωσία των ΜΜΕ εναντίον του.

Το προκλητικότερο: Έδωσε γραμμή… ακύρωσης της υποψηφιότητάς μου επειδή… είμαι Α-πόδημος (απόλυτος ρατσισμός) ενώ μέχρι σήμερα το Κανάλι την έχει εξαφανίσει σε αντίθεση με τη λεπτομερή προβολή άλλων υποψηφίων ή υποψηφίων για να κριθούν κομματικά..."

Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010

Να μια όμορφη κουβέντα.....

Θέλω ,χωρίς πολλές περιστροφές ,να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στον δήμο Αχιλλείων και ειδικά στην μόνη δημοτική πολιτιστική επιτροπή που υπάρχει στο νομό αυτήν του δήμου Αχιλλείων για την πραγματικά εντυπωσιακή πανηγυρική εκπομπή της ΕΤ3 Κυριακή στο χωριό.
Τι να πω....για άλλη μια φορά μπράβο!

ΥΣ. Έχει πέσει στην αντίληψή μου οτι αυτοί οι τύποι κάτι ετοιμάζουν στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου εν'όψιν του Καλλικράτη ,κάτι στα οργανωτικά .....

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Κατασκευή υδροηλεκτρικών έργων στην Κέρκυρα

Μάλλον έχει διαφύγει της αντίληψής μου ,αλλά μπορεί κάποιος να μου πεί ,τι απάντησαν σε αυτόν τον άνθρωπο ,τον Ψαριανό ,στην παρακάτω επερώτησή του;


"Κατασκευή υδροηλεκτρικών έργων στην Κέρκυρα

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΑΘΗΝΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ. υπουργούς ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. & Ανάπτυξης

Θέμα: Κατασκευή υδροηλεκτρικών έργων στην Κέρκυρα

Οι μελετητές των φραγμάτων της Κέρκυρας που θα κατασκευαστούν στις θέσεις «Μελισσούδι» και «Καλαμιώτισσα» του Δήμου Αγ. Γεωργίου, στα πλαίσια του έργου της ύδρευσης του νησιού, εκπονούν και υπομελέτη παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που στηρίζεται στις πιέσεις του νερού.
Πρόσφατα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ όπου συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Υδάτινων Πόρων Κέρκυρας, οι βουλευτές του Νομού και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, έγινε γνωστό ότι δεν προβλέπεται χρηματοδότηση για την κατασκευή αυτών των μικρών υδροηλεκτρικών έργων.
Πρόσφατα, επίσης ο Σύνδεσμος Υδάτινων Πόρων Κέρκυρας με ομόφωνη απόφαση του ζήτησε με έγγραφο του από τα αρμόδια Υπουργεία-μεσω του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Βόσδου- την κατασκευή αυτών των μικρών υδροηλεκτρικών έργων, παράλληλα με την κατασκευή των φραγμάτων.
Να σημειωθεί ότι τα έργα αυτά έχουν τη σύμφωνη γνώμη της ΔΕΗ, ως αξιοποίηση της παραγόμενης ενέργειας, ενώ θα καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες των φραγμάτων (εγκαταστάσεις, διυλιστήρια, φωτισμός), αλλά και τις ανάγκες – ως κοινωνική ανταπόδοση – των μικρών όμορων οικισμών Χωροεπισκόπων και Βαλανειού, που έχουν φθίνουσα πληθυσμιακή πορεία.
Επιπλέον, είναι γνωστό ότι οι συγκεκριμένοι οικισμοί, των οποίων 450 στρέμματα απαλλοτριώθηκαν, είχαν καθοριστική συμβολή ώστε το έργο των φραγμάτων να μην απενταχθεί και να δρομολογηθεί. Το έργο αυτό μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των όρων διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής που δεν απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα πρόσθετων πόρων από τον τουρισμό.
Με δεδομένα ότι τα έργα αυτά θα μειώσουν το λειτουργικό κόστος και θα συμβάλουν στη διαμόρφωση καλύτερης τιμής του νερού που θα διατεθεί στους καταναλωτές, ότι οι κάτοικοι των όμορων οικισμών συνέβαλαν καθοριστικά στη δρομολόγηση της κατασκευής των φραγμάτων, ότι τα συγκεκριμένα υδροηλεκτρικά εργοστάσια προσθέτουν στο ενεργειακό δυναμικό της χώρας δύο «καθαρές» μη ρυπογόνες μικρές ενεργειακές μονάδες που βρίσκονται σε πλήρη εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική στα πλαίσια των ΑΠΕ

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Προτίθενται να προβούν σε ενέργειες προκειμένου παράλληλα με τα φράγματα να κατασκευαστούν και τα δύο μικρά υδροηλεκτρικά έργα;

23/06/2008

Ο ερωτών βουλευτής

Γρηγόρης Ψαριανός"

Κυριακή, 13 Ιουνίου 2010

Για τις Φουκαριάρες τις Μανάδες μας......

Γιατί η μάνα μου ,η οποία είναι χήρα ,αγρότησα κατ'επάγγελμα που κάθε χρόνο παίρνει την επιδότησή της -αυτήν την μικρή όπως κατάντησε- χωρίς προβλήματα ,φέτος πλήρωσε 70€ νταβαντζηλίκι στους αγρινιώτες για την εγγραφή της ,με την πρόστυχη δικαιολογία οτι είναι για το γνήσιο της υπογραφής;!!!
Κόπηκε και απόδειξη μάλιστα μαζί με την υπενθύμηση οτι αυτά τα χρήματα θα επιστραφούν αργότερα!!!
Το θράσος των κυρίων αυτών είναι απερίγραπτο ,κοροιδία και κλεψιά μπροστά στα μάτια μας!

Αυτά δεν τα βλέπουν οι Ρικομάμαλοι ,που δεν κάνουν άλλο όλη μέρα από το να το παίζουν γνώστες επι παντός επιστητού;

Για όποιους απιστοθωμάδες διαθέτουμε και τα απαραίτητα αδιάσειστα στοιχεία ...για όποιον κάνει τον κόπο ασφαλώς!
Site Meter