Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Οι Αρχιερείς της Διαπλοκής!

Τελικά μάλλον κάναμε λάθος για εκείνο το ψάρι που πιάσαμε να βρωμάει απο το κεφάλι και βγάλαμε λάθος συμπεράσματα ,βρωμάει όσο και να μην μ'αρέσει από την ...ουρά!
Ναι από την ουρά ,και αυτό το συμπέρασμα το έβγαλα όντας συναλλασόμενος με τα πολιτιστικά του νησιού χρόνια τώρα.

Ο λόγος για τα λογής λογής πανηγύρια που γίνονται κατά εκατοντάδες στα χωριά του νησιού κατά τα οποία γίνεται Ο χαμός! ψήστες σουβλακακίων ,ψήστες αρνίων ,παιγνιδάδες ,κουλουράδες ,μαλιγριάδες ,καλαμποκάδες και πάνω από όλα οι διάφοροι μουσικάντηδες οι οποίοι οργανώνονται για το καλοκαίρι για τις αρπαχτές.

Η διαπλοκή στο μεγαλείο της ,με αρχιερείς αυτής τους ...ιερείς!
Οι παπάδες δηλαδή μαζί με τους επιτρόπους οι οποίοι τα αρπάζουν από όλους τους παραπάνω και πρωτίστως από τα διάφορα μουσικά σχήματα για να πάρουν την δουλειά.
Εχει τύχει να βρεθώ μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις πολλές φορές και ομολογώ οτι έχω αηδιάσει μέχρι ...αηδίας!Ο Κορλεόνε ήταν μαθητούδι μπροστά τους.
Μη ζητάμε λοιπον από την εξουσία να είναι "καθαρή" ,εμείς οι ίδιοι βρωμάμε και ζέχνουμε μέχρι το μεδούλι!!!

Ευτυχώς δηλαδή που ανακαλύφθηκαν και τα blogs και ξεθυμαίνω λίγο.......

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ιφιγένεια με ...στρας!


Μ΄άρεσε η τοποθέτηση του φίλου του Φιλαλήθη εδώ και την επικολλώ......

"...Πώς τα φέρνει η ζωή καμιά φορά!
Να συμπάσχω -έστω και μεταφορικά- με τη σιόρα-Αγγιολίνα και -άκουσον άκουσον- να συμφωνώ με το εξώγαμο του Ρόμελ ,αυτόν τον Βορίδη του ΛΑΟΣ!

Ο παπάρας αυτός ,λοιπον ,αυτός ο άθλιος τύπος ,που αν διαβάσει αυτό το post ,θα με απειλεί όπως ο φίλος του ο τηλεσαβουροπώλης ο κομψοδάκτυλος ο Λιάκουρας ,είπε το εξής:
"Τι θα πρέπει να κάνει η σιόρα-Αγγιολίνα στην περίπτωση που πεί στον Τόλη να πληρώσει τα χρέη του* και αυτος της πεί οτι δεν γουστάρω να πληρώσω δραχμή; Να τον παρατήσει;και αν τον αγαπάει ,αν δεν θέλει να στερήσει στο παιδί της μια οικογένεια; Να παραιτηθεί;μα αν γουστάρει να προσφέρει τον τόπο της; και τι θα πουν οι ψηφοφόροι της που την εμπιστεύτηκαν; θα τους παρατήσει;"

Δεν έχω παρά να συμφωνήσω!

*Έχω την αίσθηση πως δεν έχει φράγκο ,και πως αυτά τα έσοδα τα είπε λόγω βλακείας νομίζοντας έτσι ο ηλίθιος οτι θα πλήξει την πρώην του!..."

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Κύριε Δένδια ....ΠΑΡΤ ΙΙ

Όπως το είχα φανταστεί ,για άλλη μια φορά για την ταμπακιέρα τίποτα....
Η ταμπακιέρα είναι οι ποινικές επιτέλους ευθύνες των πολιτικών οι οποίοι μα την παναγία δεν θα την γλιτώσουν ,θα το δείτε....
Ο φίλος κατά άλλα Νίκος τάχθηκε κομματικά πιστός ,απογοητεύοντάς με!
Ίσως το θλιμμένο του ύφους του ,που επειδή τον γνωρίζω ,μάλλον ήταν ειλικρινές ειδικά ο αναστεναγμός μετά το εγγραφο που του κουνούσε η Κανέλη σχετικά με το επίδομα που θα το παίρνουν μόνο οι εξηντάρηδες και πάνω ,ίσως αυτό τον σώζει...
αλλά είπαμε δεν ήταν στο ύψος που του αρμόζει.....

Κύριε Δένδια....

Είπα να γράψω δυό λόγια γ8ια την κατάσταση ,μα άκουσα μόλις ανήγγηλαν στο Άλτερ σαν καλεσμένο τον Νίκο τον Δένδια ,τον φίλο μου....
είναι 8:21 και περιμένω να δώ τι θα πείς φίλε....σε λίγο σε επόμενο ποστ........
Site Meter